Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Anaokulu
MERDİVENKÖY MAH. RESSAM SALİH ERİMEZ CAD. PROF.DR.SÜLEYMAN YALÇIN ANA OKULU NO 21/4 KADIKÖY / İSTANBUL

VİZYON

Kurumumuz; okul öncesi eğitimde alternatif eğitim yöntemi ve teknikleriyle (Montessori Yaklaşımı) her noktada kendini yeterli hissedebilen, öz disiplini yüksek, çağdaş ve eşitlikçi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bulunduğumuz Göztepe bölgesinde bağımsız okul öncesi kurumlarının sayıca fazla olması ve fiziki bakımdan kurumumuzdan çok daha gelişmiş olmaları nicelik bakımından dezavantajımızdır. Ancak kurumumuzun Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile olan protokolü nedeniyle hastane bahçesinde bulunması; doğa ile iç içe bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Şehrin içinde ormanın kalbinde doğa temelli okul öncesi projelerin yapılmasına (Waldorf modeli eğitim, orman sınıfı projeleri) çocuklarımızın mevsimsel geçişleri aktif bir şekilde deneyimleme şansına eriştirmektedir. Velisinden personeline, öğretmenlerinden öğrencisine tüm paydaşlarımız ile işbirliği içerisinde pozitif bir kurum kültürü oluşturma gayretindeyiz. Niceliğin değil niteliğin ön planda olduğu bir eğitim anlayışı ile varlığımızı sürdürmekteyiz. Geleceğimizin mimarları çocuklarımızın her açıdan gelişimlerine tam destek ve cesaret vererek butik ama zengin hayal dünyasına açılan eşsiz bir kurum olmayı hedeflemekteyiz.

MİSYON

Kurumumuzun misyonu; okul öncesi eğitimin temel ilkelerine uygun olarak; çocukların tüm gelişim alanlarına katkıda bulunmak ve onları bir üst kademe okul hayatına hazırlamaktır. Kendilik farkındalığı yüksek, farklılıklara saygı duyabilen, yeniliklere açık, küçük kaşifler olarak geleceğini planlayabilen bireyler yetiştirmek önceliğimizdir. Anadilini doğru ve etkili bir şekilde kullanabilen, araştırmacı, karşılaştığı problemlere çok yönlü bakabilen, sosyal becerileri yüksek fertler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacak, özgür ve özgün düşünebilen, geleceğe umut olacak insanlar yetiştirmek temel gayemizdir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ; “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.“ sözünü çocuklarımıza özümsetmeyi bir görev bilmekteyiz.

Öğretim Şekli :TAM GÜN

TAM GÜN

08:00-13:00 TEMEL EĞİTİM SAATLERİ 13:00-17:30 ÇOCUK KULÜBÜ SAATLERİ

DOĞALGAZ

Servis hizmetimiz yoktur.

Okulumuz Kadıköy merkeze 10 dk uzaklıktadır.

Proje Çalışmaları

Okulumuzda Montessori Yaklaşımı ile eğitim verilen bir tane sınıfımız mevcuttur. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında Orman Sınıfı Projesi planlanmaktadır.

Diğer Hususlar

Okulumuz 2023-2024 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığıyla Protokol kapsamında MEB´e devrolmuştur. Bu eğitim öğretim yılında sağlık çalışanlarının çocuklarına hizmet vermiş olup 2024-2025 Eğitim -Öğretim yılında tüm çocuklarımıza hizmet verecektir.